Едно от нещата, които най-много подценяваме, когато се запътваме към някоя дестинация еsea-sky-beach-holiday-11.jpg
планирането. Тук не говорим само за избирането на хотела, цените и екстрите, които се предлагат, а и за опознаването на територията на самото място, за неговите културни наследства /независимо дали се намира в България или не/, за предварително проучени места, градове или заведения, които да разгледаме.

10-Common-Travel-Mistakes-You-Can-Avoid.jpgГоляма част  от хората предпочитат да отидат на екскурзия в чужбина поради различни причини или желания. Нещото, което обаче никога не трябва да забравяме е, че за да тръгнем към една чужда дестинация с цел запознаване с нейните ценности, традиции и т.н., първо трябва да сме се запознали с нашите. Често се случва туристи да остават разочаровани именно поради този факт. След като те отидат до избраното място, разбират, че всъщност не са видели нищо повече от това, което има и в България или пък биха могли да видят и тук. Често поради факта, че не са проучили достатъчно дестинацията се получава това разминаване на очакванията и в последствие разочарование от пътуването.

КОИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГРЕШКИ, КОИТО МОЖЕТЕ ДА ДОПУСНЕТЕ?

 1. Да предприемете пътуване към дестинация, за която не знаете абсолютно нищо!

Задължително когато се насочвате към определено място, трябва да отделите ПОНЕ 30-60 solo-traveling-alone-but-not-lonely-1.jpgминути, в които да направите съответното проучване. Тръгването и още повече настаняването на дестинация, която не сте разучили би могла да се отрази на очакванията Ви за съответното място и в последствие до Ви донесе неприятни емоции. Освен това е възможно да не съумеете да използвате екскурзията си на максимално ниво. Ако Вие предварително разпитате или се поразровите в интернет, ще изградите главната си и също така една от най-важните стъпки в планирането за пътуване, а именно да си набележите най-атрактивните и интересуващи Ви места в страната/града. По този начин ще знаете, че със сигурност сте се възползвали от посетеното място и не сте пропуснали, това което Ви е интересувало.

2. Да не вземете със себе си фотоапарат или друга снимаща машина!

3_Travelling-is-healthy.jpgВ миналата ни статия споменахме сувенирите и как те са неразделна част от всяка екскурзия. Сега ще се спрем на другия артикул, без който никой турист не може – ФОТОАПАРАТЪТ.

1)   Никога не знаеш какво ще видиш

Светът е непредвидлив и никога не знаеш каква гледка може да ти предостави. Нормално е всеки да иска да прехвърли най-хубавите си спомените и върху хартия, която да може да окачи някъде, да покаже на приятели/семейство или просто да запази там. Затова и не бива да забравяме фотоапарата си или друго снимащо средство, като телефон например.

184078342_14-660x440.jpg2)   Винаги можеш да останеш без думи …

Освен споменатото по-горе, природата и човешкия майсторлък също предлагат неща, които не винаги можем да опишем с думи, неща, които са толкова неописуемо божествено красиви, че просто не съществуват прилагателни от същото ниво и качество, за да се възпроизведе гледката.

3. Да решите „от днес за утре“, че искате да пътувате и да си вземете отпуска, без още дори да сте се сдобили с резервация!

Ако не искате да се окажете неподготвени или в подобна на тази ситуация, в която да сте сиbottom_reserve.png взели отпуска, да сте заминали за конкретното място и да се окаже така, че няма свободни места или се е изисквало резервация няколко дни по-рано, предварително организирайте всичко в детайли относно хотела, транспорта, датите и цените.

  1. Да прекарате цялата си почивка на едно и също място, без да разгледате какво друго би могло да Ви предложи мястото!

Travelling-solo.jpgЗа да се подсигурите от разочарование след напускане на дестинацията, най-добре набележете всички желани места, проучете какво си заслужава да се види и посетете съответните точки в списъка.

Това ще Ви служи като гаранция, че примерно, ако отидете в Париж и не сте на правилното място, не успеете да се насладите на Айфеловата кула и след като се върнете обратно разберете от приятели, че всъщност това е една от най-големите забележителности в света, със сигурност няма как да не се ядосате на себе си.

КАКВО ТРЯБВА ДА СЪДЪРЖА ПЕРФЕКТНОТО ПЛАНИРАНЕ ЗА ПЕРФЕКТНАТА ЕКСКУРЗИЯ?

На първо място във Вашият списък трябва да добавите датите на конкретното пътуване и да се DIY-To-Do-Weekly-Agenda-List-Notepad-Free-Printable-Download.jpgосвободите от всичките си ангажименти включващи този период. За да се насладите докрай на почивката си, не трябва да мислите за натоварващи дейности свързани с работа или други подобни ежедневни битовизми.

Следващата точка, която задължително трябва да присъства е набелязаният хотел и неотделно с него – успешно резервирано място там. След като се погрижите за това, вече може да се отдадете на разглеждане на различни местоположения в близост до Вас, атракции и други места, които привличат интереса Ви за посещение. Изключително важно, ако не искате да пропилеете пътуването си, е да набележите поне 2 или 3 места извън хотела, които да посетите, било то с цел забавление, опознаване на културата/историята или просто отдих.

Не пропускайте да изчислите приблизително разходите си за храна, сувенири или извънредни такси, които е възможно да възникнат. Планирайте бюджета си няколко дни предварително, за да сте спокойни по време на почивката. Проучете в детайли всичко относно цените на хотела, транспорта и т.н.

Всичко останало, което зависи от Вас, за да прекарате почивката си максимално добре и удовлетворени, е да се отпуснете и да мислите само и единствено за Вас самите. 🙂

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, 1110МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS