Макар и много хора да смятат Българското Черноморие за претъпкано и с недостатъчно3339_1.jpg звезди, то само по себе си винаги ще си остане незаменимо, благодарение на ексклузивните си и незастроени плажове /или поне тези, които са останали такива/. Всъщност многото дива природа и съчетанието от планински и морски релеф, седят в основата на привличането на туристи. Въпреки засилените строежи и големия приток на хора през летния сезон, там все още съществуват няколко необитаеми плажа, които може да ползвате почти като лични.

Плаж РУСАЛКА в БАЛЧИК /френска Ривиера/

186175788270f1b866b311c5e01dfb29.jpgАко в миналата статияобсъждахме цялото богатство на плажовете в Гърция или по-конкретно, и тези които се намират в Олимпийската Ривиера, то сега ще разгледаме за нашите териториални предимства – френската Ривиера или по-точно плажът Русалка: ДИВА ЗОНА, без дразнители, ЗЛАТЕН ИЗГЛЕД или просто СПОКОЙСТВИЕ и ХАРМОНИЯ.

БОЛАТА в КАЛИАКРА6293730_orig.jpg

Болата притежава изключително живописни скални масиви с издълбани в тях пещери. Може да Ви служи като основен източник както на релакс, така и на исторически познания още от древна Античност.

ИРАКЛИ – Обзор

SP1000_100P_photo35_the_sea_at_irakli-640x330.jpgСпоменавайки целия живопис и красота на предното място, дивата територия, която все още не е засегната със строежи, няма как и в класацията да не се спрем на Иракли. Мястото все още е непокътнато и напълно подходящо за една спокойна и необезпокоявана почивка. Плажната ивица е сред най-красивите на Южното Черноморие, с дължина 3 км, достатъчно широка и чиста.

СИЛИСТАР – Синеморец и РезовоDSC03380-DSC03411.jpg

Поради това, че е обявен за защитена местност и забраната за строежи в неговото
местоположение, Силистар и до ден днешен е запазил своята естествена красота. Обгърнат е от растителност и природа, скали идеални за гмуркане, пясък и вода за перфектния тен и заведения за възможно най-голямо улеснение на обитателите си.

ШКОРПИЛОВЦИ – Лешниковата градина

shkorpilovci-4.jpgСъчетава морски плаж и планински поляни, които са страхотна комбинация през лятото, особено, ако търсите освежаване. Намира се близо до Варна и преведен от турски „Лешниковата градина“, Шкорпиловци е изключително подходящ за семейства с деца, благодарение на дължината на плажната ивица, незасегнатата площ, чистотата и свободното пространство, както и предразположението за любителите на сърфа. Забележителностите в района дават възможност за една пълноценна и разнообразна лятна почивка.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И1110 ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS