christmas-856485_960_720.jpgИ така … Декември е в разгара си, а времето до Коледните празници изтича все по-бързо и по-бързо. Един от най-значителните Коледни символи е елхата. Присъствието й допринася не само за комфорта и домашния уют, но и прави коледния дух в дома/офиса още по-атрактивен.

   Сигурно сте виждали повече от една магически красиви коледни елхи, на които единственото, което можете да кажете е „Ехаа„. Всъщност тяхната украса не е чак толкова сложна, колкото изглежда. Ето няколко от най-важните стъпки за перфектната елха:

  1. Коледно дръвче с бодър дух

   5216.jpg      На първо място коледното дръвче, което сте си избрали трябва да е свежо и да изглежда младо. Ако пък използвате изкуствена елха, което е препоръчително, защото ще я ползвате по-дълго, можете да огънете леко клонките, като ги извиете под дъгообразна форма. В долната част на елхата клонките трябва да са по-рехави и по-разперени, а на горе да са по-прибрани и изправени. По този начин никой няма да заподозре, че сте с изкуствена елха.  🙂

      tumblr_inline_ngaqxgYJ7w1rv1j0o.jpg2. Ред на украсяване

    Когато вече сте готови с избора на елха и нейното място, можете да започнете с украсяването. На първо място е добре да сложите лампичките и след това гирляндите и играчките. Хубаво е слагането им да става отвътре навън. Увиват се спираловидно около стеблото на елхата, като след това малко по малко по клоните, докато не стигнете до най-външната част на елхата.

     3. Цветовете

       102539825.jpg.rendition.largest.550.jpgПреди да сте прибързали към слагането на украшенията, подберете внимателно основните цветове на елхата, които желаете да изпъкват. Вижте с какво разполагате и ги разпределете отделени. Ако имате по-екстравагантен вкус можете да оставите гирляндите да са 2 основни цвята, а лампичките и играчките да изиграят главната роля и да направят дръвчето по-цветно и пищно. Можете да комбинирате сребристо и синьо (най-използван вариант), сребристо и червено, златно и червено също, както и много други. Важното е единият цвят да е по-семпъл, а другият да придава възможно най-много контраст и яркост върху първия.

     4. Играчките

       best-easy-christmas-tree-decoration-ideas-and-items.jpgПрепоръчително е да се избягва всички играчки да са на върха на клонките. Хубаво е да ги поставяте отвътре навън, като разбира се в краищата да има повече. Не слагайте прекалено много играчки вместени прекалено близко една до друга. Хубаво е да има равно разстояние между тях и да не са нагъчкани твърде много. Така елхата ще може да „диша“ (дори и да е изкуствена  🙂 ), а и ще излъчва симетрия и добър вкус.

     5. И последно …

     55956-Christmas-Tree-Star.jpg       След като вече сте готови и сте наслагали всичко избрано, не забравяйте да разгледате елхата от всички страни и да се погрижите за финалните й щрихи. Приберете стърчащите кабели, огледайте и оформете лампичките, ако имат нужда от допълнително нагласяне, гирляндите, играчките дали ви изглеждат добре сложени и т.н. След като направите това можете да пристъпите към последната и най-важна стъпка – слагането на звездата. Изберете златна или сребриста в зависимост от цветовете на гирляндите и я нагласете. Пожелайте си нещо и сте готови  🙂

Бяхме ли Ви полезни?

Ако тази статия ви е харесала, моля харесайте ни във ФБ – CalistoTours

1110

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS, КАКТО И CALISTO BIZ