Ще ви повлияе ли тази информация при избор на уикенд екскурзия?

Класация на най-скъпите хотели в света.

Последните проучвания на световноизвестна система за хотелски резервации показват къде са най-евтините и най-скъпите хотелски цени в света.

Когато организирате своята екскурзия в чужбина може би ще се сетите за тази статия.

original.jpgКласацията за най-скъпи хотели в света държи САЩ с цени на нощувка около 250 евро на вечер в хотели в Ню Йорк и Сан Франциско. Цената на презокеанския полет до там е отделно перо, което оскъпява и без това скъпата дестинация.

Но затова има намаления за Ранни записвания за хората, които планират по-рано своята екскурзия в чужбина и не чакат на каквото е останало от Last minute офертите.

Цената на полета до съответната държава и цената на нощувката, както и средната цена на обяд и вечеря в ресторантите са основните показатели, които определят една дестинация за евтина или скъпа.

Не напразно в последните месеци София се оказва в топ 10 на желаните за посещение градове за уикенд екскурзии на туристи от Европа и света.

Според цитираната класация най-евтино се спи в хотели в Куала Лумпур, Банкок и Пекин – под 100 евро нощувката.

the_ritz_carlton_moscow_06.jpgЦените на хотелите в Истанбул и Москва са паднали с до 20% сравнени с миналогодишните и това е икономически обусловено от политико-финансовата криза в двете държави. Докато в Истанбул е опасно да се пътува, то от поевтиняването на хотелското настаняване в Москва може да се възползвате като крайна цел или като междинна станция до Прибалтийските  държави или Санкт-Петербург.

Поевтиняването на курса на британската лира след Брекзита също оказа своето понижаващо maxresdefaultценово ниво на хотелското настаняване в английската столица. Много туристи се възползваха от този ефект на Брекзита и удобството на нискобюджетните полети до Лондон и Дъблин и се разходиха по Оксфорд Стрийт и Графтън Стрийт.

Няма да ви изненадаме ако ви кажем, че най-скъпата държава в Европа си остава Швейцария с цени близо до 200 евро нощувка за хотели в Цюрих.
Европа продължава да държи високо ниво на стандарт на живот и това си личи и по цените на хотелите, които варират от 130 евро до 200 евро в Милано, Париж, Брюксел, Берлин, Мадрид, Копенхаген, Осло, като в норвежката столица хотелското настаняване е поскъпнало с над 30% на миналогодишна база.

Кое предпочитате?
Почивки в България или Екскурзии в чужбина?

Бяхме ли Ви полезни?

Ако тази статия ви е харесала, моля харесайте ни във ФБ – CalistoTours 🙂

1110

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS, КАКТО И CALISTO BIZ