1. Le vin en France

french-wineНеоспорим факт е, че френското вино е най-доброто. Дали ще е вино на чаша, наливно или бутилка от винения лист, можете да сте сигурни, че всяка капка е грижливо подбрана. Доста известни области, съсредоточаващи се върху винопроизводството във Франция са Бордо, Бургундия, Лоара и Шампан. На първо място Бордо е един от най-уважаваните винарски райони В СВЕТА. Там можете да намерите както трапезни, така и едни от най-скъпите и престижни вина. На тази територия се приютяват най-добрите колекции от висококачествни червени вина. Водещи и добре познати са Мерлото, Кабарнето, Совиньон и Каберне Фран.

france_scenery_cover_2.jpg

И тъй като темата е винен туризъм, ще споделим с вас и няколко архитектурни наследства на дестинация Франция. Докато се наслаждавате на приятната напитка, можете да посетите и забележителните замъци и римски църкви в околността. Долината на Лоара например е истински магнит за туристи, благодарение живописния си и спокоен пейзаж. Наричана още „Градината на Франция“, тя заема близо 300 км и е включена в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

  1. Винен туризъм в Италия

2vins-sud-de-france-wine0 винени области и 361 местни сорта грозде. Казано по-просто: възможностите за дегустация са на всяка крачка. Районът около Рим се казва Лацио и е един от най-типичните винени области, които предлагат от сортове като Семийон и Каберне Совиньон, до Чезанезе и Алеатико. Тоскана пък оприличавана като „италианското Бордо“, също не остава по-назад в класацията. Меко очертани хълмове, средновековна архутектура и огромни арки с лозови насаждения. Тоскана също има славата на един от най-добрите производители на вино в Европа, като често използвани сортове тук са Санджовезе, Канайоло и Требиано. И като допълнение на екскурзията до Рим, можете да посетите Колизеумът, Базиликата на Свети Петър, Ватиканските музеи, Замъкът Сант Анжело, Пантеонът, Площад Навона и много други, които ще оставим изненада.

       3. California, USA

САЩ се нарежда като 4-тия най-голям винопроизводител в света. Интересно е, че консумацията на вино в страната се е увеличила драстично през последните 20 години.

wine-tasting.jpg

Регионът на Долината Напа отдавна е един от най-популярните винени дестинации в САЩ. Притежава изключително богати и разнообразни вина, престояващи в над 450 винарски изби – Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Пино Ноар, Шардоне и Совиньон Блан.

Санома пък е вторият най-популярен винен регион в САЩ. Не е изненада, че и там се произвежда изобилие от подобни на по-горе изброените сортове вина.

Бяхме ли Ви полезни?

Ако тази статия ви е харесала, моля харесайте ни във ФБ – CalistoTours 🙂

1110

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS, КАКТО И CALISTO BIZ