Освен уникалната природа в България, едно от нещата, които привличат хиляди туристи всяка година е разнообразието от минерални извори. Можем да се похвалим с едни от най-хубавите СПА дестинации, които определено си залужават посещението.

CroppedImage1920925-Hotel-Hissar-night-panorama.jpgНа първо място нека обърнем малко внимание на Хисаря. Първите лечебни процедури, още наричани балнеолечение са имали честта да се предлагат най-напред в Хисаря. Минералата вода носи отмора и усещане за пълноценна почивка. Хотелите са със съвременен дизайн, отлична кухня и разнообразни СПА и Уелнес центрове. А за да зарадва още повече своите посетители, градът дава възможност и да се докоснете до всичките 22 вълшебни извора на здраве и красота – на живо.

Велинград е другият актуален СПА курорт у нас. Известен е като градът с най-модерна
инфраструктура и „СПА столицата на България“. Разполагащ с цели 80 минерални извора и изобилие от хотели, там ще се погрижат за всяка ваша нужда.

1920x797_1398844937vunshen1.jpg

orpheus-spa.com-big2-039-1024x682Намиращ се в Родопите, Девин също не отстъпва по условия за почивка, релаксация и забавление. Той е известен с лечебните си минерални извори, както и с много пещери – феномени, една от които е и Дяволското гърло.

Продължаваме със Сандански, който е и един от любимите местенца на чужденците. Той пък е известен със СПА хотелите, 80-те си минерални извора и горещото си лято. Хотелите разполагат със страхотни условия за релаксация, а по-активните посетители могат да разпускат на тенис корта, алеите в парка /много подходящи за сутрешен джогинг/ или с колелата – на където отвее вятъра. 🙂

hotel_3

В заглавието зададохме въпроса „Полезна ли е минаралната вода?“, но отговорът е ясен – разбира се, че да. По-важното е коя минерална вода помага и за какво? Тук направихме специален списък според областите, с видовете минерална вода, които помагат за:

 

Бяхме ли Ви полезни?

Ако тази статия ви е харесала, моля харесайте ни във ФБ – CalistoTours
1110

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS, КАКТО И CALISTO BIZ