albena-kaliakra-hotel.jpgИ такаа, курортите на Българското Черноморие далеч не стигат само до тук. Запознайте се с АЛБЕНА – притежател на наградата „Син флаг“ за екологична чистота на морето, плажа и цялата територия. Ободряващият въздух и коприненият пясък там допринасят за релаксиращата атмосфера и приятното отпускане на ума, а плиткото и ласкаво море предразполага към всякакви разнообразни водни спортове и забавления.

aboutsozopol-12-800x600.jpgСозопол – един от най-популярните черноморски дестинации в България и „най-възрастният“ град в околността. Интересен е Старият град на Созопол, който е обявен за археологически и архутектурен резерват. Що се отнася до морето, непременно препоръчваме да посетите първокласното ваканционно селище – Дюни. Плажът е с дължина 4,5 hotel pelikan duni-500x455.jpgкм и ширина над 100 м, както и носител на наградата „Син флаг“ за чиста околна среда. Курортът се утвърждава като един от най-атрактивните. Възможност да практикувате уиндсърф или други морски спортове, да задобреете на тенис на един от 7-те тенис корта или пък тенис на маса, дартс, водна гимнастика, стрелба с лък, стречинг, водна топка, както и много други. 🙂

Като заговорихме за „най-възрастни“ дестинации по Черноморието, няма как да не споменем и к.к. Св. Св. Константин и Елена с предишно име „Дружба“.

Splendid.jpg

Курортният комплекс се отличава с множество минерални извори с лечебни свойства, притежател на гроздолечебен център, както и на първия детски балнеосанаториум. Плажната ивица пък от своя страна е с дължина повече от 3,5 км фин пясък. В курортния комплекс има тенис кортове, футболно игрище, открити и закрити басейни и яхтени пристанища с капацитет 40 средно големи яхти.

3608978_orig.jpgПриморско също се включва към нашия списък! 🙂 Притежава обширна плажна ивица, по която са разположени над 80 ваканционни комплекса и летни къмпинги. Курортът е известен с 10 километровия си плаж, който също е и най-дългия на Българското Черноморие.

golden-sands-5ea-870-big.jpgЗлатни пясъци е най-големият курорт на Северното ни Черноморие и със сигурност е познат както на много българи, така и на много чужденци. Има приказна плажна ивица – широка, чиста и красива. Предлага различни видове развлечения, като нощни клубове, заведения за едно освежаващо фрапе (например 🙂 ), казина и други подобни.

Обратно към 1-ва част …

Бяхме ли Ви полезни?

Ако тази статия ви е харесала, моля харесайте ни във ФБ – CalistoTours
1110

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS, КАКТО И CALISTO BIZ