1.gifЛятото е в разгара си и трябва да използваме топлите слънчеви дни максимално. Освен за море, летният сезон е изключително подходящ и за освежаваща СПА почивка на някое прохладно и красиво място.

Ето и 7 места, от които няма да останете разочаровани и ще извлечете максимална полза от отпуската си!

Велинград

velngrad.jpgСлавата на Велинград се разпростира извън пределите на България. Неслучайно преди години градът беше обявен за „СПА столицата на Балканите”. В него има много лековити минерални извори, около които са направени десетки СПА центрове и хотели. Точно поради това балнеотуризмът в планинските курорти са развити на европейско ниво. Във Велинград можете да се отдадете на СПА туризъм, заслужена почивка или просто освежаваща разходка. В СПА хотелите ще откриете пълното блаженство на този прекрасен град.

Сапарева баня

sapareva-banya-bulgaria-august-center-spa-resort-sapareva-banya-bulgaria-center-spa-resort-sapareva-banya-bulgaria-106980185.jpgМалко градове могат да се похвалят със собствен гейзер или пък, че имат най-горещите минерални извори в България и изобщо в цяла Европа. Сапарева Баня скромно посреща гостите си с усмихнатите местни и широкият избор на басейни и термални удоволствия за още по-разнообразна и релаксираща почивка. Повече от 1000 естествени и сондажни минерални извора

представят едно от най-големите природни богатства на страната ни.

680a5597_z

Банско

Изключително известен и в България и в Европа, Банско съвсем спокойно може да ни забавлява и през лятото. Освен с катерене и разходки, можем да се поглезим и в някой от многото хотели с басейни и СПА центрове.

Вършец

4_4654.jpgПрез последните години рядко срещаме името на Вършец до имената на съвременните и модерни курорти, но може би тъкмо в това се крие днешният чар на планинското градче – тук просто идвате, за да избягате от пренаселените градове и да се насладите на спокойствие, хармония и тишина. Районът е богат на минерални извори, красиво природно богатство и най-вече е необезпокоявано място за ефективна СПА почивка.

Кюстендил

101_1364.jpgВ разгара на лятото вероятно повечето хора биха предпочели да събират слънчев загар на плажа. Въпреки това обаче, ако повече ви допада дестинация далеч от пренаселеността на морския бряг, можете да се отправите точно към Кюстендил. Той е идеалното място за всеки, който иска да се отдаде на истински релакс, при това на крачка от природата. Кюстендил е балнеоложки и туристически център не само с национално, но и с международно значение. Освен това е археологически и архитектурен резерват, изходен пункт за туризъм и ски в планината Осогово, както и чудесно място за почивка не само през лятото, но и през останалите сезони.

Сандански

78057961Районът на Сандански e известен с благоприятните си климатични условия и богатство от минерални извори с различна термалност, ниска минерализация и богат химически състав. Въздухът е изключително чист и с ниска относителна влажност, а средногодишните температури са сред най-високите за страната. Комбинацията от лeĸoвити вoди и cпeцифичeн ĸлимaт действа блaгoпpиятнo пpи зaбoлявaния нa диxaтeлнитe пътищa, apтpo-peвмaтизъм, oпopнo-двигaтeлнaтa cиcтeмa, пepифepнaтa нepвнa cиcтeмa и дpуги.

Хисаря

hisarya_spa_hotel_hissar_terrace.jpgСПА удовoлствията на хотелите в Хисаря гарантират нулево ниво на стрес и чудесна здравословна храна за душата. Природата е подарила на града голямо богатство от вълшебни извори за здраве и красота. Климатът е мек и приятен, има добре поддържани алеи, въздухът е чист и свеж, а минералната вода носи чувство за лекота, отмора и усещане за пълноценна почивка на всеки докоснал се до нейното вълшебство.

Ако тази статия ви е харесала, моля харесайте ни във ФБ – CalistoTours

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS, КАКТО И CALISTO BIZ